Beklædning

Sikkerheden er vigtig

Det kræver ikke det store beklædningsudstyr for at komme i gang. Passer du på dig selv i trafikken når du kører på MC til daglig, bør du have alt det nødvendige udstyr i forvejen. Herunder har vi vist hvad du som minimum skal have på (Need to have). Og husk at man aldrig kan få for meget sikkerhedsudstyr.


 • Hjelm
  Du skal bruge en EU sikkerhedsgodkendt hjelm (CE mærket), uden skader. Det skal være en integral/fullface hjelm, dog tillader nogle arrangører kørsel med clip-op hjelme til kurser og i begynder grupper.
  I hurtige klasser kan være krav om at hjelmens hagerem skal være af "dobbelt D-typen".
 • Undertøj
  Du bestemmer selvfølgelig selv hvad du vil have på, men vi vil anbefale at tage svedtransporterende undertøj på. Det gør det langt nemmere at komme ud af lædertøjet når du har det varmt og sveder. Det kan være fysisk hårdt at kører på bane, især i starten har man ekstra tendens til at spænde, så vær forberedt på ømme muskler.
 • Jakke og bukser
  Vi vil til enhver tid anbefale lædertøj, dog accepterer nogle arrangører textil til kurser. Spørg den enkelte arrangør, hvis du ikke har lædertøj. Buks og jakke skal kunne lynes sammen, af sikkerhedmæssige grunde. OBS nogle arrangører kan kræve at du kører med heldragt.
 • Rygskjold
  CE godkendt rygskjold er en meget vigtig ting. Har du rygskjold i jakken, så tag det ud, for du skal bruges et separat rygskjold, som beskytter fra halebenet og hele vejen op ad rygsøjlen. Sørg for at justere det efter de første par omgange, så det sidder godt og ikke generer dig i nakken.
 • Knæ-sliders
  Knæ-sliders vil du med 99% sikkerhed ikke få brug for på din første trackdaytur.
 • Handsker
  Benyt altid læderhandsker og gerne nogle som du har brugt et stykke tid. De sidder langt bedre på din hånd og vil give dig en bedre føling med maskinen.
 • Støvler
  Du skal benytte CE godkendte MC støvler, da de yder ekstra beskyttelse for anklen. Pris og kvalitet hænger i høj grad sammen på MC støvler. Støvlerne skal som minimum yde beskyttelse på tåspidser, ankel og hæl.

Er du typen der ikke går ned på udstyr ?

Kan du godt lide at forkæle dig selv kan du finde inspiration på listen herunder. Det kan være lidt i overkanten til almindelig kørsel på vej og ikke et krav til banen, men det kan være Nice to have.


 • Hjelm
  Mørkt visir kan være rart at have på hvis solen skinner. Alternativt kan man få et Pin lock visir med farve, som vil have samme effekt. Et Pin lock visir er et ”ekstra” visir, som sættes på indersiden af visiret, som derved også forhindrer dug. Det er dog ikke alle hjelme som kan få det påsat. Ørepropper kan med fordel også benyttes. De skåner dine ører på en lang dag.
 • Undertøj
  Man kan med fordel benytte en ”heldragt” i svedtransporterende materiale. På den måde undgår du at skille på midten.
 • Læder heldragt
  Har du en læder heldragt, er du godt med på udstyrssiden. Den er stort set umulig at gå rundt i, men dens ofte figursyede racerfacon passer perfekt når du sidder på maskinen og yder optimal sikkerhed.
 • Rygskjold
  At kombinere rygskjoldet med et brystskjold er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som mange ikke er opmæksom på. Det vil kunne yde en rigtig god beskyttelse for din brystkasse i tilfælde af styrt.
 • Knæ-sliders
  Alle heldragter er forberedt til at sætte knæ-sliders på, da en heldragt typisk er lavet til banebrug. Har du bukser som er forberedt til knæpuder, kan du godt sætte nogle på. Det ser rigtig raceragtigt ud i pitten, men hvis man kommer ind efter en banetur uden skrammer på knæpuderne, er det måske knap så sejt !. Læs mere om hvordan du får brugt dine knæ-sliders under Gode råd / Ud-på-siden-kørsel.
 • Handsker
  Læderhandsker fås i mange prisklasser med forskellige sikkerhedsforanstaltninger. Handsker med beskyttelse på dine knoer og led kan være en god investering. TIPS! Lillefingeren er altid en udsat finger ved styrt, så kan du finde en handske hvor lillefingeren er syet sammen med ringfingeren bliver den bedre beskyttet. Alternativt kan du jo selv sy dem sammen.
 • Støvler
  Mc støvler kan på mange måder godt sammenlignes med en skistøvle. Jo mere du betaler for støvler, jo bedre støtte, stabilitet og sikkerhed får du. De dyrere støvler giver ofte også en bedre luftgennem-strømning, hvilket kan være rigtig rart på en varm dag.