Professionel Road Racing DMU / DM

Road Racing & licens?

Danish SBK - Professionel dansk løbsserie med DM status

Responsive image

Danish SBK bliver kørt over fire afdelinger på de danske baner, Jyllandsringen, Ring Djursland og Padborg Park, tæller 32 af de bedste danske kørere fra Superbike og Supersport klassen.

Alle kører med licens kan stille op. Både A og B.
Man skal dog være medlem af kørerforenigen og betale kontingent her til.

Hvis der er mere en 32 tilmeldte vil der være en kvalifikation, til serien. Her skal man køre en tid der er maks 7% langsommere en hurtigste kører.

Der er også muligt at stille op som Wildcard hvis der er plads, dog mod mere betaling.

Der er ingen regler for cykler. Du må stille op på alt, selv Moto GP eller Moto 2 cykel. Hvis du har råd til det. ;)

Der gælder samme regler i DMC som ved DM ifh. til sikring af cykler, samt støj mv.

Prisen for deltagelse afhænger af løbsserie sponsorater. I 2018 har en weekend kosten omkring kr. 3.000,- inklusive telt.

 • DMC Danish Motorcycle Cup

 • RoadRacing & Licens

  Det er IKKE nødvendigt at have hverken kørekort eller en DMU Licens for at kører RoadRacing i Danmark. Alle trackdays foregår på lukkede baner - væk fra almindelig trafik. En Road Racing Licens giver adgang til at deltage i officielle DMU træninger og løb, såsom Danmarks Mesterskabet. For at få en licens skal man først melde sig ind i en Road Racing klub, i denne gennemgår man en kort uddannelse, der munder ud i en baneprøve. Licensen udstedes og betales for via DMUs hjemmeside og indeholder en personlig ulykkeforsikring.

 • Aarhus Motor Klub . Road Racing Klub
 • DMU sport Kluboversigt
 • Bliv "official" i Road Racing

  Vil man ikke kører Road Racing er der en anden indgangsvinkel til sporten. Ved at blive frivillig official. Som official kan man indtage forskellige funktioner ved løb og trackdays. Svingdommer, flagofficial, teknisk kontrol, tidstager, stevneleder, dommer for at nævnen nogle af mulighederne.

 • Official uddannelses oversigt
 • En god beskrivelse af funktionen