BEKLÆDNING

Sikkerheden er vigtig

Det kræver ikke det store beklædningsudstyr for at komme i gang. Passer du på dig selv i trafikken når du kører på MC til daglig, bør du have alt det nødvendige udstyr i forvejen. Herunder har vi vist hvad du som minimum skal have på (Need to have). Og husk at man aldrig kan få for meget sikkerhedsudstyr.

Hjelm

Du skal bruge en EU sikkerhedsgodkendt hjelm (CE mærket), uden skader. Det skal være en integral/fullface hjelm, dog tillader nogle arrangører kørsel med clip-op hjelme til kurser og i begynder grupper.
I hurtige klasser kan være krav om at hjelmens hagerem skal være af “dobbelt D-typen”.

Undertøj

Du bestemmer selvfølgelig selv hvad du vil have på, men vi vil anbefale at tage svedtransporterende undertøj på. Det gør det langt nemmere at komme ud af lædertøjet når du har det varmt og sveder. Det kan være fysisk hårdt at kører på bane, især i starten har man ekstra tendens til at spænde, så vær forberedt på ømme muskler.

Jakke og bukser

Vi vil til enhver tid anbefale lædertøj, dog accepterer nogle arrangører textil til kurser. Spørg den enkelte arrangør, hvis du ikke har lædertøj. Buks og jakke skal kunne lynes sammen, af sikkerhedmæssige grunde. OBS nogle arrangører kan kræve at du kører med heldragt.

Rygskjold

CE godkendt rygskjold er en meget vigtig ting. Har du rygskjold i jakken, så tag det ud, for du skal bruges et separat rygskjold, som beskytter fra halebenet og hele vejen op ad rygsøjlen. Sørg for at justere det efter de første par omgange, så det sidder godt og ikke generer dig i nakken.

Knæ-sliders

Knæ-sliders vil du med 99% sikkerhed ikke få brug for på din første trackdaytur.

Handsker

Benyt altid læderhandsker og gerne nogle som du har brugt et stykke tid. De sidder langt bedre på din hånd og vil give dig en bedre føling med maskinen.

Støvler

Du skal benytte CE godkendte MC støvler, da de yder ekstra beskyttelse for anklen. Pris og kvalitet hænger i høj grad sammen på MC støvler. Støvlerne skal som minimum yde beskyttelse på tåspidser, ankel og hæl.

LÆDER VS. TEXTIL

Der er fordele og ulemper med begge dele, når man bruger det til almindelig kørsel på landevej. Der kan måske være bedre komfort i textil, men det har ikke den store værdi når du kører på bane. Tværtimod, vil den den løsere textilbeklædning være til gene for din bevægelse på motorcyklen. TrackdayGuiden anbefaler til enhver tid lædertøj.

VIDSTE DU DET?

Ideallinien

Brug hele bredden af banen til at starte med. Du vil hurtigt opdage at du bruger “for meget” af banen, og vil kunne tage den samme kurve med mindre radius og højere hastighed. Øg blot farten så du hele tiden udnytter den fulde bredde af banen.