FLAG & TRACKDAYS

FLAGENES BETYDNING ER VIGTIGE AT KUNNE

Herunder er vist de forskellige flagtyper og deres betydning. Det er dog ikke alle flagene, som bruges til almindelige trackdaysarrangementer. Til informationsmødet på banen inden arrangementet går i gang, vil flagene som anvendes blive gennemgået. Oftets vil det kun være flagene med farverne GUL, RØD, GRØN og SORT/HVID ternet som bruges.

Gult flag

Øjeblikkelig fare – overhaling forbudt, med mindre der er tale om en langsommere kører, hvis denne er udgået fra træningen / tidtagningen eller løb. Føreren skal indikere dette med en tydelig opstrakt arm eller markering med benet – vær klar til at standse. Flagning med gult flag gælder til næste flagpost.

Rødt flag

Løbet eller træningen er afbrudt. Kør i uændret tempe til pit område. Der må gerne overhales, men vær dog fortsat opmærksom på om træningen er afbrudt grundet styrt.

Gul-rødt flag

Forsigtig, glat bane. Det er olie, brændstof, vand eller kølervand på banen. Juster hastigheden. Flaget vises også, når det begynder at regne.

Hvidt flag

Langsomt køretøj på sporet. Typisk, ambulance eller bugseringskøretøj. Øget opmærksomhed, klar til at bremse og tilpasse hastigheden.

Blåt flag

Der nærmer sig en hurtigere kører bagfra, der ønsker at overhale. Køreren vil overhale og forlader muligvis Idealinjen for at gøre dette. Vær forsigtig, især hvis der er mange på banen.

Grønt flag

Banen er klar, vises på første runde af hver træning og tidtagning. Grønt flag benyttes også for at “annullerer” et tidligere gult flag.

Sort flag

Dette betyder “diskvalifikation” af den pågældende kører eller defekt i køretøjet. Pågældende kører skal i pit og rapporterer til arrangøren.

Sort/hvid ternet flag

Passet eller løbet er færdig. Kør runden færdig og forlad banen. Reducer IKKE brat hastigheden – det kan stadig være kørere bag dig!

VIDSTE DU DET?

Flagpost

Det er typisk frivillige der flager på trackdays. Som betaling får man typisk en gratis banedag for en flagdag.

Ønsker du at prøve kræfter med flagning, så kontakt gerne TrackdayGuiden