HVORDAN MAN KOMMER IGANG
Udstyr & beklædning
Der er en minimums standard for hvad der kræves af sikkerhedsudstyr og beklædning for at få adgang med sin motorcykel på en bane. Det behøver ikke være dyrt at komme igang, da det i høj grad er muligt at købe brugt udstyr, såsom hjelm, lædertøj, støvler osv.
På TrackdayGuiden kan du danne dig et overblik over kravene, hvad der findes og hvor du kan få fat i det.
MC & Beklædningen
En motorcykel behøver ikke koste meget, en fin brugt baneracer behøver ikke koste over kr. 10.000,-. TrackdayGuiden har kigget brugtmarkedet igennem og fundet frem til disse rigtige gode bud på en begyndermotorcykler:
Overvejelser vedr. valg af MC
Med eller uden karburator: Regner du med at kunne presse din baneracer kan det være en god ide at vælge en MC med indsprøjtning, grunden til dette er at motorcykler af ældre dato med karburator lettere får problemer med netop karburatoren når denne presses.
Gode steder at kigge efter en RoadRacer
MC & Beklædningen Honda CBR600 F2/F3 (91-97)
Budgetramme kr. 8.000 – 12.500
En rigtig fin budget banecykel. Lidt mindre kraft, men meget stabil.

Yamaha R6 (98-03)
Budgetramme kr. 8.000 – 12.500
70 hestekræfter, vandkølet og er som helt standard er letkørt og potent.

Yamaha R6 (98-03)
Budgetramme kr. 12.000 – 16.000
Kraftfuld og super håndterbar. Meget omdrejningsvillig motor og med garanti en cykel der kan sætte et smil på dine læber.

Suzuki GSX-R600 K1 (01)
Budgetramme kr. 12.000 – 18.000
Tilsvarende R6eren, meget letkørt med en smule mere overskud i mellem registret.

Se listen over samarbejdspartnere, disse kan være behjælpelig med at rådgive dig til det korrekte valg af hjelm, dragt, rygskjold, støvler, handsker mm.
Din første gang på bane
Starten - ud på banen
Du står ved startlinjen, og dit hjerte “racer” afsted. Snart er det afsted! Nu er du nødt til at holde hovedet koldt, kontroller hjelmen er låst! Og “off you go”! Hurtigt ud på banen, vær opmærksom, der kan komme kørere bagfra. Vig derfor væk fra den ideelle linje for at undgå en evt. farlig situation.
Er dækkene varme?
Hvis du ikke har dækvarmere, så betyder det at dækket skal varmes op, dette tager typisk to runder. HUSK, det kræver friktion for at varme dækkene. Kun gennem hård nedbremsning, nedlægning i svingene og acceleration opnås ønskede driftstemperatur. Dækvarmere kan være en god investering, forvarmede dæk er ikke blot sikrere, men slides heller ikke så hurtigt.
Kør DIN linje
Til at starte med vil du nok være usikker og ikke ønsker at være i vejen for andre. Hvis du opdager, at du er ved at blive overhalet, så må du ikke ændre din linje. Den anden kører bærer ansvaret for, hvor og hvornår der er plads til at overhale. Det er yderst farligt at forlade sin linje. Bliv på din linje og undgå at orienterer dig bagud nogensinde, det er den eneste sikre måde. Dette er også grunden til, at spejlene afmonteres.
MC´en er en pencel - banen dit lærred
Tag det roligt. Kør afslappet og øg dit tempo langsomt. Først når du er et med din maskine, føler dig tryg og afslappet vil du nå “målet”. Oplever du din hånd falder i søvn og du er øm i hele kroppen, er du nok for anspændt. Prøv at slappe af! Forestil dig at gashåndtaget og bremsen er bløde pendsler og banen er dit lærred. Og øg gradvist dit tempe i takt med at du føler dig tryg.
Udkørsel fra banen
Hold dig så tæt på kanten af banen som muligt ved indkørsel til pitten. Derved kan du ikke komme til at klippe en anden kører, ræk hånden ud med flad håndflade mod udkørslen. Så snart du er fri af selve banen kan du deaccelererer, HUSK ikke er slippe gassen for tidligt! Her er det en god ide at orrienterer sig bagud, inden du nedbremser. Der kan være kørerer bag dig.
TrackdayGuiden i ryttergården
Herunder er en liste med de trackdays hvor TrackdayGuiden er til stede i ryttergården og klar til at tage hånd om begyndere.