FORSIKRING

AFFJEDRING - FJEDERFORSPÆNDING

Inden du begiver dig afsted på din første trackday, er det vigtigt at du undersøger hvorvidt du er dækket af dine forsikringer. Især din gadecykel kan ende med at være en dyr fornøjelse at forulykke med. Men også din ulykke og rejse forsikring er vigtig at have på plads.

Der er 3 forsikringstyper du bør være opmærksom på:

Kasko/ansvarsforsikring – MC
Ulykkeforsikring – Person
Rejseforsikring – Person/udland

Som udgangspunkt anbefaler TrackdayGuiden at du kontakt dit forsikringsselskab for at høre hvordan du er dækket i forhold til din MC (kasko), og personskade (ulykkesforsikring).

Kasko/ansvarsforsikring - MC

Nogle forsikringsselskaber dækker maksimalt kørsel i grøn klasse på trackdays, hvad angår kaskoforsikring på din gademotorcykel. Her er det en forudsætning at kørslen foregår med instruktør hele tiden (slangekørsel). Ydermere er der krav om at instruktøren er en uddannet kørelærer.

Arrangør Racing4Fun og Mestersvinger opfylder efter egen oplysning krav til dækning ved kørsel i Deres grønne klasse.

Ulykkeforsikring - Person

Her differenceres typisk mellem “ikke farlig sport” og “farlig sport”. De fleste forsikringsselskaber betegner ikke almindelig motorcykelkørsel som værende “farlig sport”, men undersøg alligevel om du er dækket ved motorcykelkørsel generelt, også selv om du kun ønsker at køre i grøn klasse.

Som tommelfingerregel er fri kørsel på trackdays ALTID klassificeret som “farlig sport” og vil typisk være et tilvalg hos dit forsikringsselskab.

Rejseforsikring - Person/udland

Det blå sygesikringskort dækker når du rejser i EU og giver ret til sygehjælp på samme vilkår som indbyggerne i det EU-land, du besøger. Det betyder, at der er en egenbetaling for dig, hvis der er det for en borger i det land, som du besøger. Det blå sygesikringskort dækker KUN hvis du har det med dig.

På følgende link kan du se hvorledes du er dækket ind i de forskellige EU lande, og hvad du evt. selv skal betale for hvis uheldet skulle ske. www.EU-sygesikringsdækning

TrackdayGuiden anbefaler

TrackdayGuiden har undersøgt forsikringsmarkedet og fundet at IF-forsikring har et godt produkt til dem der ønsker at kører trackdays som hobby.

Vi har talt med IF-forsikring. Her vil du kunne tegne en heltidsulykkeforsikring på kr. 1.000.000,-, incl. farlig sport dækning fra ca. kr. 1.300,- pr. år!
Bemærk at prisen vil være forskellig, alt afhængig af job. Bemærk også at en fritidsdækning vil være billigere!

IF-forsikring tilbyder at tegne en ulykkeforsikring “Akut”, på deres hjemmeside, IF forsikring, DOG skal du være opmærksom på at den ikke vil være lige så billig, som hvis forsikringskonsulenten kontaktes direkte.

VIDSTE DU DET?

Styrt og afkørsler

Er du kørt af banen og undgået at styrte kan du køre på banen igen. Her er det vigtigt at du orienterer dig grundigt inden du kører ind på banen, således at du ikke generer andre kørere. PAS PÅ, der kan være jord/græsrester på dækkene som kan medføre nedsat vejgreb.

Er du styrtet uden at komme til skade og kan rejse dig, skal du hurtigst mulig væk fra banen for at undgå påkørsel. Kan du ikke rejse dig skal du blive liggende og officials vil tage sig af dig.

2 gode råd:
Tæl til 10 inden du rejser dig ved styrt, derved er du sikker på du ligger stille og ikke fortsat glider da dette kan være svært at bedømme og samtidig får du lejlighed til at mærke efter om du er kommet til skade inden du bevæger dig yderligere.
Er en kammerat styrtet må du under ingen omstændigheder stoppe på banen, det kan medfører flere uheld!