PITGREJ & TRANSPORT

Ryttergården er et vigtigt område

Dit eget område i ryttergården har som oftest flere funktioner, som eks. venteområde, overnatningssted, ”værksted” mm. Derfor kan dit behov for grej svinge utroligt meget anhængigt af dit formål med ryttergården. Herunder er listet nogle ting som du kan få glæde af, når du er afsted i et par dage.

Benzindunk

Nogle baneanlæg har ikke benzinstander på selve baneanlægget, typisk ligger der et standeranlæg inden for et par km af banen. Men da man jo ikke må kører på offentlig veje uden lygter og slet ikke på en baneracer, er det en god ide at medbringe benzindunke så du kan hente benzinen i bil. På Baner vil du kunne se om der er en benzinstander på baneanlægget.

Pavillion

En pavillon er god til at danne rammen om dit område og som overnatningsted. De findes i mange prisniveauer og kvaliteter. De billigste er ikke særlige kraftige og der skal ikke meget til at de går i stykker hvis det blæser. Du kan godt bruge de billige, men sørg for at de bliver spændt godt fast til hegn, bil mv.

Komfort

Tag et par billige festival- eller klapstole med. De er guld værd når du kommer træt ind efter en tur på banen og til de sene aftentimer når der skal hygges i ryttergården. Kan du overnatte i ryttergården (det kan varmt anbefales, så du kan mærke stemningen) så sørg for at have noget godt at sove på. Selvom det fylder lidt, så tag nogle tykke madrasser med eller de såkaldte gæstesenge (madrasser kan bruges under transporten af motorcyklen som stødpude i en trailer eller kassevogn). Husk også forlængerledninger (gerne op til 50 m) så du kan få strøm til lys, tlf mv. samt en benzindunk, så du er fri for at holde i kø ved benzinstanderen 2 min før start.

For- og baghjulsløftere

At løfte mcén op på nogle løftere gør det nemmere at ”arbejde” med den. Skal du have et hjul af er det jo ligefrem nødvendigt, men selv i forbindelse med smøring af kæden gør det arbejdet meget lettere. Hvis du ikke har nogle, så findes der flere billige på markedet (Biltema, T-hansen mv) til 2-300 kr pr stk. De dækker fint behovet de første mange gange du skal afsted.

Værktøjskasse

Selvom du måske ikke er den store mekanikker, så sørg for at have værktøj med til de mest basale ”operationer” som hjulskift, justering af kæde mv. Det er langt fra sikkert at du får brug for det første gang du er afsted, men skulle det ske vil det være ærgeligt at mangle. Hvis du ikke selv kan skrue på din mc, kan naboen sikkert hjælpe dig. Mange arrangører har GRATIS mekanikerhjælp.

Køkkengrej

Dit behov for køkkengrej afhænger af indeholdet af trackdayarrangement. Er det med fuld forplejning, er der ikke meget du behøver. Men det sociale og hyggen i forbindelse med trackdays, er for mange lige så vigtigt som selve kørslen på banen. Derfor er det altid rart at have rigeligt med køkkengrej. Elkoger eller primus så der kan laves kaffe, en lille gril til at stege nogle store velfortjente bøffer om aftenen osv.

PAKKELISTE

Listen over grej kan hurtigt blive lang. Sørg for at begrænse dig, det er jo trods alt ikke en luksus campingtur du skal på. Lav en liste, som du gennemgår i forbindelse med pakning og gem den til næste gang du skal afsted. Det du måtte glemme kan du så efterfølgende tilføje listen og du vil således komme frem til din egen komplette pakkeliste og huske det hele.

TRANSPORT OG OVERNATNING

Ved at transportere din motorcykel i en lukket trailer eller kassevogn, har du samtidig sørget for et godt sted til overnatning.

GAFFATAPE I FØRSTEHJÆLPSKASSEN

Skulle uheldet være uden og du kommer til at lægge din MC ned, kan gaffatape lappe rigtig meget af dine kåbedele. Du får nemlig ikke lov til at køre ud på banen men en ”flosset” kåbe, selvom det kun er en lille skade.

VIDSTE DU DET?

Kørsel til banen

Hvis det er muligt, skal du ikke rejse på MC, i så fald skal du med offentlig transport efter et styrt. Så kør i en varevogn eller bil med trailer, og helst ikke alene. Det gør hele turen til og fra banen, samt opholdet meget mere behageligt.