RYTTERGÅRDEN - Michelin Power Performance

Michelin Power Performance

Afprøvet på Anderstorp Raceway i Sverige

Michelin Power Performance Slick

Dæktryk Michelin Power Performance

  • For: 2.3 – 2.5* bar (36,2 PSI) 

  • Bag: 1.5 – 1.7* bar (24,7 PSI)

* Target tryk efter seks omgange

Målgruppen er PRO racers!

POWER PERFORMANCE, er et fuldblods konkurrence dæk til den kredsne racer. det findes i soft, medium, hard, samt soft/medium og medium/hard.

Performance er et mindre fleksibelt gummi, som kræver mere stress for at holde varmen, men som til gengæld har mere grip til de hårde opbremsninger og acceleration. Overall et mindre performance vindue.

Den store forskel mellem det mere taknemlige Slick2 og Performance er at karkassen er stivere, derfor skal dækket presses for at holde temperaturen høj.

Princippet i hårdheden er simpelt, grundet den hårde karkas, vil “Soft” være det rette valg ved lavere temperaturer og mindre stressende baner, des højere temperatur og mere press på dækket des hårdere dæk bør man vælge. 

Til syvende og sidst er det vigtigste at holde nøje øje med dæktrykket. Kan man ikke holde varme i dækkene mister man tryk og grip.

Power Performance afprøvet af TrackdayGuiden

Kørselsoplevelse: Performance slicks fra Michelin er virkelig en positiv oplevelse. Vi faldt hurtigt ud af vigtigheden af at holde dækket inden for et optimale arbejdstemperatur og dæktryks arbejdsområde. I alt sin enkelthed viser der sig lynhurtigt symptomer på forkert dæktryk & temperatur i dækket hvis man ikke rammer inden for 0.1 – 0.2 bar. Men med dækvarmere på og direkte ud med hanen i bund, så får man her et ekstremt godt dæk med overlegent bid og feedback.   

Holdbarhed: 

Holdbarheden formodes at være lidt tilsvarende til Slick 2, dog med evnen til at række ind i de lidt hurtigere rækker. Dog afhænger det, som tidligere nævnt af at man kan styre sit tryk og temperatur. Vi oplevede både oversmeltning af for lavt dæktryk (se billede). Og koldrevninger i det instruktørpas hvor dækkene blev kørt kolde. Begge dele slider enormt på dækkene og piller mange km af holdbarheden.

Konklusion: 

Performance slick er ekstremt potente og tilbyder enestående greb i niveauet over slick 2.

Ydelsesvindue er mere snævert, og dækket henvender sig til den aggressive racer der aldrig taget et roligt pas og går efter den næste forbedret omgangstid og pokalen i løbet.

Læs vores andre test af Michelin dæk her