RYTTERGÅRDEN - Støvler

TEST OG DEMO

TrackdayGuiden tester støvler fra Dainese på Rookie Camps.

SIKKERHED - STØVLER

Værd at vide om støvler

Motorcykel støvler har et overordnet formål, de er beregnet til at holde dine støvler på fødderne i tilfælde af et styrt. Det er derfor, der ofte vil være ekstra velcro lukninger langs lynlåsen mm.. Det gælder også generelt for en støvle, at der er svært at både komme ind og komme ud af den.

Stive såler. Motorcykel støvler er typisk en “en-positionsstøvle”. Kører man i længere tid med en blødsålet sko, vil man bemærke, at foden bliver følelsesløs af at hængen på fodhvileren, af de direkte vibrationer fra cyklen. Dette er grunden til at motorcykel støvler typisk har meget stive såler, der som regel er forstærket med et stålskaft for endnu større beskyttelse og spredning/mindskning af vibrationer.

Ydre beskyttelse. En almindelig læderstøvle kan beskytte dine fødder mod nogle slid, så længe den er syet godt, og bliver på din fod, men hvad det ikke kan gøre, er at beskytte mod vridning og slag. En rigtig roadracing støvler skal være ligesom et knæbind for dine fødder. De har indbygget skinner, der modvirker vrid og har puder og armering, der er til for at absorbere energien ved slag.

DMU - KRAV TIL LICENSKØRERE

Køreren skal benytte støvler og handsker som sammen med dragten dækker og beskytter hele kroppen fra hals og nedefter.