RYTTERGÅRDEN - Ryg-skjold

SIKKERHED - RYGSKJOLD

At skade din ryg er en af de værste ting, du kan gøre.

Heldigvis er det også et nemt område af kroppen at tilføje en seriøs beskyttelse.

Sikkerhedsstandarder: Et CE certificeret rygskjold skal ydermere være mærket EN1621-2, som er standard for rygbeskyttelse og kan ydermere bære en af to rygskjoldssikkerhedsstandarder: Standard eller CE2 (CE2 kan også være beskrevet som Level2 eller B2). CE2 yder den bedste beskyttelse, dog er de er begge minimumsstandard. CE2 halverer mængden af kraft, der er tilladt at overføre igennem til bærerens krop. Dette sker dog typisk på bekostning af vægt og volumen, da CE2 rygskjold er kraftigere. Mange dragter og jakker sælges med ikke-CE-mærkede skumindlæg. Disse giver ingen målbar beskyttelse i et styrt, og bør udskiftes med et rigtigt der gør.

En undersøgelse fra 2002 viste, at brysthvirvelsøjlen er den del af ryggen der oftest tager skade under styrt, [kilde: Robertson et al]. Denne strækker sig fra den øverste del af ryggen til lige under brystkassen. Så vær sikker på at rygskjoldet går hele vejen fra halebenet op til toppen af ryggen.

Man skal være særlig opmærksom på at de fleste rygskjold består af “enkelt anslagspuder”. Hviklet medfører at de er væsentligt svækket efter første slag og derfor bør skiftes ud efter hvert styrt.

DMU - KRAV TIL LICENSKØRERE

Rygbeskytter er obligatorisk.